Grad poroka i bezakonja

Foto: maxim.mk

U gustoj džungli između Kine i Mjanmara nalazi se pogranični gradić u kojem kockari, seksulani egzibicionisti i korisnici opojnih sredstava mogu u potpunosti da uživaju u svojim porocima.

Mong La, do kog se obično ilegalno dolazi motorima preko planina poznat je po divljem razvratu. Grad se razlikuje od obližnjih tradicionalnih sela zbog velikog broja kazina, hotela i bordela koji javno reklamiraju svoje usluge.

U jednom trenutku dileri droge su preplavili ovaj grad zajedno sa turistima hedonistima nakon izgradnje 1989. godine. Štaviše, lider grada je Sai Leun koji se do 2000. godine nalazio na amerčikoj listi najtraženijih dilera heroinom, piše B92.

Iako su vlasti tvrdile da je proizvodnja droge u ovom gradu iskorijenjena u njemu se i dalje lako dolazi do narkotika, posebno kristalnog meta, ali i oružja i ukradenih automobila. Hotelske sobe su pune reklama za “novopridošle djevice“, “majka-ćerka kombinacije“ i “bezobrazne maloljetnice sa velikim grudima“, dok televizije prikazuju japansku pornografiju.

Foto: adventuroj.com

Ovaj grad je navodno zaradio 9,6 miliona dolara od turizma u 2002. godini, a posjetioci su uglavnom Kinezi koji ne odlaze dok ne prokockaju nekoliko desetina hiljada u nekoj od kockarnica.

Grad je nekada bio poznat i po trgovini djelova tijela ugroženih divljih životinja, pa su se tako prodavali i medvjeđa žuč, tigrove šape i slonovača, ali se sada uglavnom prodaju lažni eksponati.

Mong La je brzo postao od grada trgovine meka za poročne, a pojedini turisti se odluče da započnu svoj život u ovom gradu. Neki Kinezi su na ovom mjestu prokockali i državni novac, a drugi su baš tu pobjegli od svojih dugova ili kriminala.

Prije 20 godina Ujedinjene nacije su u Mong La sprovele pijaću vodu, a Kinezi su obezbijedili struju i telekomunikacione sisteme nekoliko godina kasnije. Ipak, Kina je brzo odustala od pokušaja da unaprijedi ovaj grad u kojem vlada bezakonje, pa su čak poslali vojnike da zatvore kockarnice.

Gradski vođa Leun je jednostavno pomjerio kockarnice 16 kilometara južnije i ostavio napuštena kazina i kockarnice po brdima iznad grada, i nastavio s radom.

Rat lokalnog vođe i kineskih vlasti se nastavio, a Kinezi su čak u jednom trenutku isključili mobilne mreže u namjeri da spriječe onlajn kockare iz Šangaja i Pekinga da doprinose rastu ovih kockarnica. Vlasnik kazina je ponovo dobio bitku tako što je kupio satelitske antene i riješio problem.

Mentalitetu ovog pograničnog grada očigledno ni vlasti ne mogu ništa, a u posljednje vrijeme se ni ne trude puno da ga promijene što ga čini pravim mjestom za one željne nevolja.

Izvor: cdm.me

Leave a Reply