DPS : Parlamentarni izbori najbolji put ka izlasku iz postojeće krize

Foto: DPS

Podgorica : Parlamentarni izbori najbolji su put ka izlasku iz postojeće krize, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS), ističući ,,da bi još jedan eksperiment po državne interese bio poguban.“
Funkcioneri DPS-a Jevto Eraković, Aleksandar Bogdanović i Danijel Živković prisustvovali su danas konsultacijama sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem na kojima je razmatrana aktuelna politička situacija u kontekstu izbora novog mandatara nakon pada 43. Vlade.
“Predstavnici DPS-a istakli su da je, u kontekstu daljeg evropskog puta Crne Gore, neophodno što prije izaći sa konkretnim rješenjem, koje bi eventualno vodilo ka povjeravanju mandata predstavniku struktura koje su prepoznate kao reprezenti građanskih i proevropskih snaga”, kaže se u saopštenju.
Navodi se da su, uzevši u obzir mogućnost da u datim okolnostima ne bude izvjestan dogovor i obezbijeđena potrebna većina, predstavnici DPS-a konstatovali da je alternativa tom scenariju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, na kojima bi se razriješila politička kriza.
“Crna Gora je izgubila dragocjene dvije godine od redovnih izbora, a tokom tog perioda znatno je poljuljan međunarodni ugled naše zemlje”, navodi se u saopštenju.
Finansijski sistem, kako se dodaje, doveden je do tačke pucanja, a šansa za hvatanje brzog priključka na putu ka Evropskoj uniji je propuštena.
Iz DPS-a su naveli da, imajući u vidu navedeno, po državne interese bio bi poguban još jedan eksperiment struktura koje su više puta pokazale potpuno odsustvo zajedničke vizije o razvoju i budućnosti zemlje.
“Stoga je konstatovano i da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora najbolja opcija za rješavanje postojeće političke i društvene krize”, zaključuje se u saopštenju.

Leave a Reply