Damjanović poručio: „Vladu rekonstruisati, ne očekujem vanredne izbore”

Damjanović
Foto: Vlada CG

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kaže da je pristalica ideje da se aktuelna Vlada rekonstruiše od stranaka pobjednica na izborima 2020. U intervjuu za agenciju Beta kazao je i da na horizontu ne vidi vanredne parlamentarne izbore.

Komentrarišući često pominjanje u javnosti mogućnosti izbora nove vlade, Damjanović je rekao da sadašnjoj vladi mandat ističe, prema redovnim izborima, u septembru 2024. godine i da sadašnja Vlada bez obzira na gubitak povjerenja u parlamentu, radi u punom kapacitetu, da sve ustavne obaveze redovno izvršava.

Saopštio je i da je uprkos tim okolnostima bez problema usvojen državni budžet i kupljene su akcije Luke Bar.

Damjanović je kazao i da Vlada radi u uslovima sukoba predsjednika države i parlamentarne većine u maksimalnim kapacitetima.

„Nisam protivnik, već pristalica ideje da se Vlada rekonstruiše od stranaka parlamentarne većine koja je pobijedila DPS u avgustu 2020”, kazao je Damjanović.

On je podsjetio i da postoje pregovori aktuelne većine, koji su počeli, potom su zaustavljeni, a sada se kako dodaje. javljaju nove incijative.

“Odrediće dosta toga i kontekst predsjedničkih izbora koji su 19. marta. Svakako ako bude elementarne volje, a ja se nadam da hoće, vjerovatno će doći do jačanja ove vlade ili rekonstrukcije i ja ne vidim na horizontu vanredne parlamentarne izbore. Pogotovo ih ne vidim nakon predsjedničkih izbora i očekujem da će Demokratska partija socijalista da izgubi i to uporište i da će se nastaviti put promjena koje su došle nakon 30 godina apsolutne vlasti DPS-a“, rekao je Damjanović.

Leave a Reply