„Dabl senčeri“ – najveća jahta na svijetu

Foto: superyachts.com

Po prvi put su se u javnosti pojavile slike superjahte koja će zasjeniti konkurenciju. Zove „Dabl senčeri“ i ima nevjerovatnih devet paluba, a izdizaće se skoro 27 metara iznad vode i biti duga 200 metara, što je duplo duže od fudbalskog stadiona i 40 metara duže od od sada najveće superjahte „Azam“, čiji je vlasnik predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Dejli mejl“ piše da će „Dabl senčeri“ u drugi plan baciti i superjahtu „Eklips“ Romana Abramoviča, dugačku „svega“ oko 160 metara.

„Dabl senčeri“ je dizajnirao čuveni Kristofer Sejmur, a cijena njene izgradnje je celih 770 miliona dolara. Vlasnik će za ovaj novac dobiti sofisticirani luksuz kakav nije ranije viđen. Brod će tržištu ponuditi firma „4jaht“, sa sedištem u Fort Loderdejlu na Floridi.

– „4Jaht“ je počastvovana što je Kristofer Sejmur odabrao nas da ekskluzivno zastupamo i pomognemo izgradnju „Dabl senčerija“. Kristofer je poznat po svom inovativnom dizajnu u mnogim različitim kategorijama. „Dabl senčeri“ donosi njegove izuzetne vještine na tržište superjahti – naveo je Krejg Tim iz „4jahta“.

Sejmur vjeruje da će njegov brod oglasiti novu eru „gigajahti“.

– „Dabl senčeri“ je napravljena da bi bila sljedeći korak u evoluciji gigajahti – rekao je dizajner.

Abramovičeva jahta završena je u decembru 2010. i treća je po veličini u svijetu. Opslužuje je posada od 70 ljudi i na njoj se nalaze i dvije platforme za sletanje helikoptera, tri čamca i mini podmornica.

Kada je izagrađena, bila je najveća, ali je njena dominacija kratko trajala, pošto je 2013. kraljevska porodica iz Emirata napravila „Azama“ koji je od „Eklipsa“ duži oko 17 metara.

Izvor: blic.rs

Leave a Reply