Crni vitez – tajna koja već 60 godina kruži oko Zemlje

Misteriozna letjelica Crni vitez

Početkom pedesetih godina prošlog vijeka, Amerika je napravila nevjerovatno otkriće. Pronađen je veliki satelit nepoznatog porijekla koji ritmično kruži oko Zemlje i navodno pušta neidentifikovane signale.

Prvo je postojala pretpostavka da je u pitanju jedan od ruskih satelita, ali u to vrijeme, ni jedna zemlja na svijetu nije imala takvu tehnologiju kojom bi mogla da lansira satelit u Zemljinu orbitu.

Ova neidentifikovana letjelica je podgrijavala medije i počela da podstiče glasine da je u pitanju neki vanzemaljski objekat. Zbog toga je vlada SAD-a riješila da zvanično objavi kako je u pitanju samo isvemirskog otpada. Ipak, spekulacije su se nastavile.

NASA je nekoliko puta uslikala ovog, takozvanog Crnog viteza da bi analizirali njegovu veličinu i izgled uopšte. Ova letjelica težila je oko 10 tona, a tehnologija u to vrijeme nije uopšte bila toliko razvijena da bi bilo ko na svijetu napravio takav predemt.

Iako Crni vitez nije emitovao ništa drugo osim čudnih, nejasnih signala, nešto neuobičajeno se desilo 1963. godine. Tokom istraživanja svemira te godine, astronaut Gordon Kuper izjavio je da je vidio svjetleći zeleni objekat kako kruži oko Zemlje i približava se njegovoj kapsuli i to prijavio NASI.

NASA je potvrdila da je u pitanju Crni vitez, ali Kuper nije smeo da daje nikakve izjave za medije kada se vratio na Zemlju. Navodno, on je imao halucinacije zbog visokog nivoa ugljen dioksida, te je sve umislio.

Dakle, i dalje nije poznato da li je u pitanju svemirski otpad ili velika zavjera i pokušaj sakrivanja postojanja vanzemaljaca. Neki ljubitelji teorija zavjera tvrde da Crni vitez i dalje kruži Zemljom, ali da astronauti o tome ne smiju da pričaju.

Izvor: blic.rs
Foto: NASA

Leave a Reply