Amfilohije čestitao Bečiću izbor za predsjednika Skupštine

Foto; Svetigora
„Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, „patriota“ i „izdajnika“, već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena“, navodi se u čestitki
Mitropolit crnogorsko-primorski čestitao je Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore.
U čestitki se kaže da Bečiću nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma neće biti lako da upravlja „visokim domom narodnog predstavništva i pokušate da unaprijedite parlamentarni život koji je osnov svake demokratije“.
Navodi se da budući da je Bečić svojim dosadašnjim djelovanjem uspio da istraje na putu iscjeljenja pogubnih crnogorskih podjela, da se nada da će to postići i u crnogorskoj skupštini. 
„Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, „patriota“ i „izdajnika“, već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena. Očekujemo da Skupština, kao mjesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema. Sa naše strane, svjesni viševjerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak“, piše u čestitki.

Leave a Reply